Tid

tid är verkligen det enda som man har och som man dessutom alltid har för lite av. Människor pratar om drömmar om pengar, men tänk om man kunde få mer tid istället. Att en sekund, dag eller år kunde vara längre. För varje dag som går önskar jag att det skulle gångras gånger två. Jag vill verkligen hinna göra saker och se saker, samt lära mig saker, men just det tid...ställer alltid till det, för det är många måsten och yes box....lite tid.
Självklart handlar det om att ta tillvara på tiden, men samtidigt är det också saker vi måste göra för att leva och många gånger tar det mycket av vårt konto av tid. Som jag ser det får vi varje dag vi vaknar ett antal timmar, minuter och sekunder insatt på vårt tidskonto, sedan är det upp till oss själva att förvalta detta konto, men det jag skulle vilja göra är att få ränta på detta konto så att det växer!!!
Vad gör du med din dyrbara tid???

Ett Sverige av kyla, rädsla och ensamhet...

Plötsligt är valet över...känns lite som en dålig avslutning på en skräckfilm. Plötsligt känns Sverige lite osäkert, kallt och alltmer inspirerat av övriga Europa med framgångar för hat och rädsla.
Jag förstår inte varför. Vi har mer likheter mellan grupper än inom grupper. Vi har mer kärlek att ge varandra av olikheter, oliktänkande, olika språk, kulturer och maträtter, danser och drivkraft.
Jag hoppas och tror att detta blir vår väckarklocka, att vi inser att hat och rädsla föder en kall och intetsägande värld, där alla kommer att känna sig ensamma och utanför istället för det motsatta.
Bjud in de du är rädd för, kommunicera, våga lära dig av deras kultur, språk, tankar så lovar jag att du återigen kommer att känna glädje, värme och kärlek. För hur det än är, så är vi människor och just det faktum att vi är människor gör oss unika och det är tillsammans vi ska utvecklas, inte enskilt och av hat och rädsla.

iphone 4

What to say?.... I have it & love it!

TheNewman

Som sagt har min farfar nu somnat in och för att orka med och boosta sitt självmående, finns inget bättre att hela sig själv med än....just shoppa!

Därför slog jag till efter en lång tid av fundering fram och tillbaka. Så helt plötsligt är jag nu ägare, till en helt underbar bil. Aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh I LOVE IT! Synd bara att jag inte hann ge min farfar en åktur, han älskade nämligen snygga och snabba bilar, precis som jag!

TheSadman

Jag ber om ursäkt. Livets tråkiga sida har slagit till. Plötsligt gick en av mina förebilder, tillika farfar...ja snarare världens bästa farfar bort. Att skriva blogg, blev plötsligt något sekundärt och mindre prioriterat.
Visst går det bra att förstå när äldre människor går bort efter en tid av sjukdom och att de levt sitt liv, men den själviska insikten där man hoppades få uppleva ännu fler glada och galna minnen och att sina eventuellt framtida barn även de skulle få möjligheten att träffa denna helt unika och underbara individ, ter det sig orättvist och irriterande. Jag hoppas att han får sova i frid! Tack för denna tid, världens bästa farfar...


Förändra världen


"du vet väl att det inte går att förändra världen,
men om du förändrar dig själv,
förändras världen"

och det är väl därför världen ser ut som den gör....
eftersom det är ju så f-bannat svårt att förändra sig själv....
jag försöker varje dag;-)
men det är enklare att säga åt andra hur dom ska förändra sig, än att säga åt sig själv.

Människor som går runt och ler

Är det någon mer än jag som reagerar när man går förbi människor som går runt och ler på stan?
I sig, underbart att folk mår bra och ler, men underligt att man själv regerar...i alla fall jag. Sedan vet man inte heller alltid ifall de pratar i telefon (öronsnäcka) och ler åt något skämt, men det jag reagerar på är nog snarare det faktum att folk ler. (kanske för få som verkligen gör det???!!!) Kanske är det också för att vi generellt ser lite misstänksamma och stela ut, så de som ler förgyller, men som sagt intressant att man reagerar. Vid vissa tillfällen har jag till och med funderat och man har något i ansiktet eller om de ler åt kläderna eller så, tills de plötsligt inser att man tittar på dom och DÅ PLÖTSLIGT slutar de att le...HELSKUMT!
Ropen skalla, snälla le mer mot alla;-)

Kodie (Now Is The Time)

Like it, love it!

http://itunes.apple.com/se/album/now-is-the-time-single/id375640910

In the Zone (Sexy Girl)

Like it, love it!
http://itunes.apple.com/us/album/in-zone-sexy-girl-feat-jason/id327624888

13 dagar...

till vad???!!!
Exakt! Precis min poäng!
Någon som har en aning om vad jag pratar om?
Valet givetvis. Men problemet är ju att det är så otrooooooooooooligt ointressant och tråkigt! Jag menar det är ju inte så att man tänker "ikväll kl 20.00 måste jag poppa popcorn och bänka mig för att se debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfelt". Nope!
Jag tror att förklaringen är ålder. Det går INTE att komma ifrån. I media idag handlar det om att vara synlig på rätt sätt, inte bara säga rätt saker och använda rätt retorik. Min poäng är att dagens politik inte alltid sker i rätt forum, eller för den delen anpassat till ungdomar.
Dagens politiker står fortfarande ute på stan i valstugor och sätter fortfarande upp valaffischer (btw grymt fula sådana och störande). Det går INTE heller att komma ifrån att både Mona Sahlin och Fredrik Reinfelt inte är individer som går hem i TV. (Tyvärr är känslan oftast som när det är dags för trav efter Sporten, dvs dags att byta kanal....)
Jag tror att dagens politiker VERKLIGEN måste få in nytt blod. Ungdomar med nya ideer och tankar. Musik, evenmang och INTE fastna i gamla mönster som valstugor och valplakat efter vägen. Nej, istället bloggar, sociala median, hemsidor, möta ungdomar i skate-parken, på gymet, klubbar, cafe osv.

Kanal 10

Vem har kommit på den helt galna iden att börja sända landslagsfotboll på kanal 10???!!!
Är det någon som begriper hur förbundet först säljer sändningsrättigheterna svindyrt och sedan visas matcherna på en kanal som typ 3-4 tittare? Va? Är det typ kungen med familj, eller Ingvar Kamprad med fru och barn?
Nej, ärligt talat hur har dom tänkt? Landslagsfotboll borde verkligen vara en valfråga! Det MÅSTE vara en rättighet att få se landslaget utan att behöva betala svindyrt abbonnemang. Landslaget är ju till för oss medborgare och hur kan det då bli så att matcherna sänds på en kanal som knappt någon känner till.
ROPEN SKALLA, LANDSLAGSFOTBOLL ÅT ALLA!!!

05:45!!!

Aaaaaaaaaaaaah känns som att jag befunnit mig ett vakum hela dagen! Vaknade alldeles för tidigt och sedan har jag varit trött, trött och snart måste man gå och lägga sig för att orka kliva upp i morgon igen...men att lägga sig tidigt....NOT! Måste ha ett liv också...
Måndag är snart avklarad. Snart fredag;-)

Söndagar

Vaknade upp sent och med anledningen av gårdagens frosseri av det goda, blev det en långpromenad innan det var dags för frukost/lunch;-) Sällan det smakat så gott!
Förresten, när det gäller söndagar, känner ni igen känslan?
Först vaknar man och det känns som att man fortfarande har lång tid kvar av helgen och därför stressar man inte för att göra någonting och plötsligt, utan förvarning känns det som att någon skruvat fram klockan. Plöstligt är nämligen klockan 21.00...det är dags för film innan det är dags för att börja tänka på sista refrängen. Och sedan när filmen är färdig är klockan nästan 23.00 och man får dåligt samvete för man VET att man kommer att vara så trött på måndagmorgon att man nästa blir f-bannad. Men men, veckan består av 7 dagar och av dessa är det ENDAST 2 dagar som verkligen är helg...

Pizza, chips, film och budapestbakelse

Är det inte helt UNDERBART med lördagar!?
Först sover man tills man vaknar, sedan äter man frukost och funderar samtidigt på vad man ska hitta på. Utan att ens tänka tanken på vad man egentligen bör göra (typ städa, tvätta osv). Idag blev det en favoritsysselsättning, att kolla in nya bilar. Tyvärr inser man snabbt att man gärna skulle vara pokermiljonär, men va fan, kul att titta på och drömma för en stund;-)
Efter bilar bar det av till närmaste pizzerian (utan ens en tanke på vad man bör äta, utan snarare vad man VILL äta). Sedan blev det ett snedsteg till kiosken och chips, hyrde TRE filmer och som efteråt BUDAPEST bakelse. (Hur gott är inte det!!!) och framförallt när det var flera år sedan jag åt en sådan.
Till er alla, idag är det lördag! Passa på att njuta! Det ska jag.....
....i morgon blir det en långpromenad;-)

Sverige- Ungern 2-0!

Är det inte underbart att se det "nya" kreativa unga landslaget vi har?
Plötsligt är det helt underbart att se svenska landslaget igen. Istället för långbollar och defensiv, har vi plötsligt offensiv, dribblingar och helt underbart spel!!!
Stolt att säga! Svenska fotbollslandslaget är verkligen på gång! Vi vinner och vi vinner snyggt och framförallt, vi har ett fotbollsgäng som kommer att utvecklas ännu mer.

Unga kreativa talanger!!!

Kolla in dessa talanger på Youtube. (givetvis finns det hur många som helst, men dessa är verkligen grymma på spela trummor)
1. Killen som spelar trummor är endast 12 år vid detta tillfälle. Tony Roaster JR. Wow!
http://www.youtube.com/watch?v=WPncumXZExo (copy and paste to see)
2. Den här killen som spelar trummor är bara 2 år när detta äger rum. Snacka om talang!
http://www.youtube.com/watch?v=gAcykCKkd5c&feature=related (copy and paste to see)
Och tänk då hur många som knappt kan gå i takt, eller dansa;-)
Grymt imponerand!

Sverige- Ungern 1-0!!!!!!!!!!

Wernblom!
Kan det bli bättre. Fredagkväll med fotboll på tv och laptopen i knät och Sverige leder!

Reaktioner på "bloggare som dissar (*mobbar)"

Efter inlägget kring bloggare som dissar, fick jag ett antal intressanta reaktioner. Dels av individer som förstod innebörden i inlägget, dels fick även jag, de som dissar på mig och återigen fick de utlopp för sin "kreativa" sida;-)
Men för att förtydliga för de som inte förstod innebörden.
Nej, jag älskar inte vissa bloggare heller. Eller för den delen sympatiserar med dom. Inte heller alltid med hur de är, beter sig eller tycker och tänker. Men för den delen går jag inte på deras bloggar och dissar allt jag kan för att förhärliga mig själv. Vad jag ville, var att kritisera formen av att vräka ur sig hat. Förstår inte syftet varför man ska trycka ner dom ännu mer, eller för den delen vräka ur hat och mindre väl valda ord. Med andra ord, varför ens bry sig, besöka deras bloggar och läsa vad de skriver om ENDA suftet är att vräka ur sig massa skit.

I'm On The Hunt (Airamis feat. Knoc-turn'al)

Like it, love it!!!
Grym låt!!!!    Kolla upp den på Itunes.    Like it! Love it!
Check it out!
http://itunes.apple.com/us/album/im-on-the-hunt/id383610543

Bloggare som dissar andra...

...jag förstår inte alla som går in på andras bloggar och dissar, vad är problemet?
Min känsla är att dessa individer är avundsjuka och vill själva skapa en egen läsarskara genom att "kasta skit på andra". Kanske är det enklaste sättet att skapa en "fanbase", men på vilken bekostnad? Pinsamt!
Äh! Försök hitta på något eget istället. Var orginella och våga vara....just det....
ER SJÄLVA!
...och snälla sänk er inte så lågt att ni beter er som mobbare. Osäkra individer med taskigt självförtroende, där enda sättet att må bra en stund är att projicera sin egen brist på glädjeämnen i livet genom att vända sin ilska mot andra...
VÄX UPP!

Inside tip!

Om ni alla känner till Red One, det vill säga producenten som skapat de grymma beats som Lady Gaga sedan gjort till grymma monsterhits (tyvärr spelas de over and over och ja....i alla fall jag blir less av att det inte finns någon variation på radion).....men,, men,, det var inte det jag skulle tipsa om!
Red One- är i själva verket en svensk producent, men nu har jag hittat en riktigt grym, ung svensk kille som producerar musik som verkar redan vara av väldigt hög klass.
Inside tip! Jag tror att denna kille, Ajami, kommer att dominera radion och musikvärlden inom kort!!!
Kolla själva; www.myspace.com/ajamiprod
Over and out!

Bloggande tjejer!!!

Jag har insett en sak sedan jag börjat studera blogg- sfären och den är fantastisk!!! Som kille, utan rädsla för att uttrycka känslor, analysera i psykologiska termer och uttrycka mig även i ord, tycker jag att det är grymt att se alla tjejer/kvinnor som ÄNTLIGEN framhäver positiva delar och då in enbart kroppsliga;-) utan visar självständighet och att tjejer/kvinnor INTE behöver ta efter allt det destruktiva från killar. Utan istället framhäver det positiva i livet och som sagt inte det destruktiva!
Tack alla bloggande tjejer/kvinnor…ni förändrar världen och förhoppningsvis även den yngre generationen av tjejer eftersom istället för att vara copycats av killar kommer vi förhoppningsvis få fler självsäkra och framtidens kvinnor som inte ägnar sitt liv åt att vara andra till lags utan snarare….just det! VARA SIG SJÄLVA!
Blogga på! Var den ni är!

RSS 2.0