Måndagar

Idag var jag otroligt trött. Igår var en sådan kväll när jag vaknade ett antal gånger och trodde att jag försovit mig. Finns det något värre?! Och till råga på allt så hamnar digitalboxen till TV i koma så hela kvällen blir TV- fri, inte roligt när man börjat se en intressant film och hunnit ca 30 minuter in i filmen....Jag längtar till....helgen!!!

Sex and the city

Inser att vi män skulle behöva en motsvarighet till denna typ av serie och numera film.
Vet inte om det är i lihetstecken med jämställdhet som denna TV-serie med verkligen egna karaktärer (Carrie, Samantha osv) som denna TV- serie växte sig enorm. Men faktum är att den verkligen tar upp ämnen som berör och som människor känner igen. Jag inser att ni flickor, tjejer, kvinnor gillar denna serie. Eftersom man följer ett antal olika karaktärer finns det en karaktär att känna igen sig för alla kvinnliga TV- tittare.
Men min fundering är snarare, varför finns ingen motsvarighet till oss killar. Skulle det bli för tråkigt? Skulle alla klassiska fördomar besvaras? Hur skulle serien bli med en sport kille, en "player", två svin och en fastighetsmäklare. Skulle det inte vara roligt att få se hur nutidens män beter sig?
"Ropen skalla, varför inte en TV- serie för oss män"? Istället för väskor och skor, skulle det bli bilar och mobiler. Istället för cosmopolitan skulle det bli öl och sprit. Istället för sex, skulle det bli.....mer sex?! Hmmmm, undra om det skulle kunna bli en succe?

Söndagar?!

Känns som en lång mellandag.
Både frågetecken där man inte vet vad man ska göra eller ens orkar göra något nyttigt, samtidigt som det många gånger också är ett stort utropstecken. Ett utropstecken där man väljer att inte göra någonting, bara slappa framför TV. Som idag, vaknar 14.00 efter att ha kommit i säng först vid 06.00 och sedan åker och köper en Mac Book Pro. (sweet!) och efter det äter grillat till middag och nu smått medvetslöst tittar på TV... med vetskap om att i morgon är det dags att kliva upp tidigt (nästan mitt i natten) och detta ska göras hela veckan, måndag till fredag...
Sweet dreams!

Lady Gaga

Satt häromdagen i bilen i ett flertal timmar och kan med lätthet konstatera att radiokanaler som försöker få sina lyssnare att tro att de spelar den senaste och bästa musiken verkligen måste gå till läkare för ev vaxpropp. Sitter man och lyssnar på radion och lyssnar under en dag så skulle man kunna börja tro att det nästan bara finns en artist numera = Lady Gaga. Visst, hon gjort ett antal monsterhits, men snälla, snälla, om inte radio tänker om kommer kommersiella radiokanaler att bli helt ersatt av tjänster liknande Spotify. Jag anser inte ens att deras reklam är det jobbigaste längre, det är snarare bristen på variation och VERKLIGEN nya låtar..

"Ropen skalla. mer P3-tänk på fler radiokanaler"

Att bli bra på ingenting alls...

Vet inte om det slagit fler än mig att det plötsligt skett en försjutning av hur man blir berömd. Från den vackra botox Hollywoodsjärnan till en rödhårig, halvtjock och finnig 14 åring som står och skriker i sin kamera som lagts ut på internet sedan bevittnats av miljontals människor.

Plötsligt har förskjutningen inneburit att även den tidigare "average Joe", medelmåttan, nörden och allt vad dom kallats genom åren har funnit ett fantastiskt instrument att bli berömda, välbetalda (genom reklam och byggandet av sitt varumärke) och kanske framförallt se till att sudda ut gränser och fixeringar. Men orosmolnet jag ser är att det krävs alltmer extrema och (måhända) kreativa och nyskapande budskap och framförande, men detta är på gott och ont...

Teknik åt @lla

Äntligen!

Plötsligt är allt på plats! Trådlöst internet, uppkopplad PS3, ny HD-box vilket verkligen ger kanonbild på TV´n. Underbart!

"Ropen skalla, mer teknik åt @lla:-))"


Internet beroende!!!

Inte klokt vad beroende man är av internet. Känns som att man får tokabstinens av att inte ha internet.  Mer än halva livet existerar på internet. Facebook, Twitter, Youtube,  tidningar, all möjlig information och mail osv. Har precis fått vårat internet inkopplat efter 4 veckor utan internet hemma!!!!

 

Äntliiiiiiiiiiiiiiiiigen som Gert Fylking skulle sagt:-))

 

Skönt att det gått att lindra abstinensen under tiden med nära och kära som haft internet ;-)


Klädmode

Fascinerande med det nya kvinnliga modet med så korta "shorts"?! att det verkar vara en tävling att bära så korta som möjligt och gärna så korta att fickorna på insidan shortsen, ska hänga längre ner än "shortsen" i sig.

Tycker att det är bra att föräldrar tar sitt föräldransvar och stolta går bredvid sin 12-åriga (?!) dotter iklädd detta mode...

 

 


Gentlemans*



Överallt ser jag dom pojkar, killar, män.  Unga som gamla "gentlemans" som håller upp dörren för gamla, kvinnor och barn. Som generöst tar fram sin plånbok/VISA -kort och betalar middagen för sin date och inte väntar på att kvinnan man bjudit med på date... även ska betala sin halva.  Även gentlemans som genast ställer sig upp i bussen när gamla människor kliver på och sist men inte minst vi alla unga gentlemen´s som inte spottar framför folk som promenerar, spottar snus lite här och där, samt använder välartikulerat och nyanserat språkbruk...

*nja, med en stor portion ironi...

Sluta gratulera, beklaga sorgen istället...




Jag kommer aldrig att glömma när alla äldre skulle berätta för en hur snabbt man åldrades ju äldre man blev (* hahaha, tänkte jag, så kommer inte jag att känna) men, faktum är att plötsligt är man där. Sista tio åren har formligen bara flygit förbi. Numera känns det som att man skulle vilja i likhet med Matrix filmerna kunna stanna tiden och gå mer i slow motion:-)) Men samtidigt när man tänker efter så inser man att man ändå hunnit med en hel del till den ålder man har... Men snälla, sluta gratulera, beklaga sorgen istället:-)

Semester

 



Måste var ett av de värsta påfunden:-))

Först längtar man och jobbar som ett svin för att kunna vara ledig med rent och gott samvete, sedan tänkter man på allt som måste göras när man ska tillbaka! Mer SEMESTER ÅT ALLA:-)


RSS 2.0